Vaccinatieadvies Bangladesh

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Bangladesh

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Bangladesh voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Bangladesh vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Bangladesh. Hieronder leest u welke vaccinaties Bangladesh vereist en welke inentingen worden geadviseerd. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Bangladesh te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Bangladesh?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Bangladesh wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar Bangladesh reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Bangladesh?

Er worden voor Bangladesh vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Bangladesh. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Bangladesh wilt verblijven. 

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Bangladesh:

Verblijft u langer dan twee weken in Bangladesh? Dan raden wij ook deze aanvullende vaccinatie aan: 

Gaat u langer dan drie maanden naar Bangladesh? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Bangladesh ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Bangladesh?

In sommige gebieden van Bangladesh komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Verblijft u in een malariagebied in Bangladesh, dan kan het voorkomen dat wij het meenemen van malariapillen adviseren. Bekijk ons malariaoverzicht van Bangladesh voor meer informatie.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Bangladesh?

In Bangladesh dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Bangladesh komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Bangladesh komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.


Heb ik voor omringende landen van Bangladesh extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Bangladesh ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Bangladesh.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Bangladesh onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies