Malaria in Botswana

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Botswana

Malaria komt in het noorden van Botswana voor in de volgende gebieden: Bobirwa, Boteti, Chobe, Ngamiland, Okavango en Tutume. Het malaria(hoogrisico)seizoen in deze gebieden duurt van november tot en met juni. Reist u in deze periode naar deze gebieden? Dan wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Botswana? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan vor de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Botswana?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. ​Als u tijdens het malariaseizoen in een malariagebied in Botswana verblijft, wordt het het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe). In de rest van het land en buiten het malariaseizoen zijn mugwerendemaatregelen veelal afdoende.

Als u malariapillen nodig heeft wordt in overleg met de arts van Thuisvaccinatie een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Naast het eventueel gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Botswana loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Botswana. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Botswana of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Botswana of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Angola

Malaria- en vaccinatieadvies Namibië

Malaria- en vaccinatieadvies Zambia

Malaria- en vaccinatieadvies Zimbabwe

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken