Malaria in Namibie

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Namibië

Malaria komt in het uiterste noorden van Namibië gedurende het hele jaar voor. Op andere plaatsen in Namibië komt malaria seizoensgebonden (van november tot en met juni) voor (oranje op de kaart). In de rest van Namibië komt malaria niet voor (groen op de kaart). Reist u naar Namibië? Dan loopt u dus met name in de noordelijke provincies van het land en in het grensgebied met Angola risico op besmetting met malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Namibië? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Namibië?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Dit risico wordt weer bepaald door uw verblijfsduur en de gebieden die u in het land bezoekt.

In het uiterste noorden van Namibië is een hoog risico op malaria en wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe). Voor de seizoensgebonden malariagebieden in het land, zijn malariapillen geadviseerd van november tot en met juni. Buiten dit malariaseizoen is de kans groot dat u alleen mugwerende maatregelen hoeft te nemen.

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Namibië loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Namibië. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Namibië of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Namibië of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Angola

Malaria- en vaccinatieadvies Botswana

Malaria- en vaccinatieadvies Zambia

Malaria- en vaccinatieadvies Zuid-Afrika

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken