Malaria in Brazilië

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Brazilië

Malaria komt in de malariagebieden in Brazilië het gehele jaar voor. Reist u naar Brazilië? Dan loopt u in en rond het Amazonegebied risico op besmetting met malaria; Acre, Amapá, Amazonas, Maranhão (westelijk deel), Mato Grosso (noordelijk deel), Pará (behalve de stad Belém), Rondônia, Roraima en Tocantins (westelijk deel).

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Brazilië? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Brazilië?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. Voor Brazilië wordt in veel gevallen een noodbehandeling geadviseerd wanneer u in of rond het Amazonegebied verblijft. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt deze malaria medicatie voorgeschreven. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Het is in Brazilië altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Brazilië loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Brazilië. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Brazilië of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Brazilië of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Bolivia

Malaria- en vaccinatieadvies Colombia

Malaria- en vaccinatieadvies Suriname

Malaria- en vaccinatieadvies Venezuela

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken