Vaccinatieadvies Dominicaanse Republiek

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Hepatitis BTBCRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Dominicaanse Republiek

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in de Dominicaanse Republiek voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Dominicaanse Republiek vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in de Dominicaanse Republiek. Hieronder leest u welke vaccinaties de Dominicaanse Republiek vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Dominicaanse Republiek?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u de Dominicaanse Republiek wilt inreizen vanuit Brazilië (vanuit de staten Mina Gerais, Espirito Santo, Sao Paulo en Rio de Janeiro). Als u vanuit Nederland naar de Dominicaanse Republiek reist is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht. Er komt geen gele koorts voor in de Dominicaanse Republiek. 

Naast de in enkele gevallen verplichte gele koorts vaccinatie, worden er een aantal andere inentingen voor Dominicaanse Republiek geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek?

Er worden voor de Dominicaanse Republiek vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in de Dominicaanse Republiek. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in de Dominicaanse Republiek wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek:

Gaat u langer dan drie maanden naar de Dominicaanse Republiek? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor de Dominicaanse Republiek ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in de Dominicaanse Republiek?

In bepaalde gebieden van de Dominicaanse Republiek komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Verblijft u in een malariagebied in de Dominicaanse Republiek, dan adviseren wij in sommige gevallen het meenemen van malariapillen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in de Dominicaanse Republiek?

In de Dominicaanse Republiek dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In de Dominiaanse Republiek komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis
  • In de Dominicaanse Republiek komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.


Heb ik voor omringende landen van de Dominicaanse Republiek extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar de Dominicaanse Republiek ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van de Dominicaanse Republiek.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in de Dominicaanse Republiek onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies