Malaria in Ecuador

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Ecuador

Malaria komt in de malariagebieden in Ecuador het gehele jaar voor. Reist u naar Ecuador? Dan loopt u in en rond het Amazonegebied, de westelijke uitlopers van de Andes en in de kustgebieden risico op besmetting met malaria. Het risico op malaria geldt voor alle gebieden die lager liggen dan 1500 meter met uitzondering van Quito, Guayaquil en Galapagos eilanden.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Ecuador? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Ecuador?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. Voor bovengenoemde risicogebieden wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.

Hiernaast is het altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Ecuador loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Ecuador. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Ecuador of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Ecuador of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Brazilië

Malaria- en vaccinatieadvies Colombia

Malaria- en vaccinatieadvies Peru

Malaria- en vaccinatieadvies Venezuela

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken