Malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

In Papoea-Nieuw-Guinea komt malaria voor

Malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

Malaria komt in Papoea-Nieuw-Guinea het gehele jaar voor in gebieden die lager liggen dan 2000 meter. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Papoea-Nieuw-Guinea? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Papoea-Nieuw-Guinea?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. ​In Papoea-Nieuw-Guinea < 2000 meter hoogte is een hoog risico op malaria. Hiervoor wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe). Boven de 2000 meter komt geen malaria voor.

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Papoea-Nieuw-Guinea loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Papoea-Nieuw-Guinea. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Papoea-Nieuw-Guinea of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies