Malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

In Papoea-Nieuw-Guinea komt malaria voor

Malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

Wanneer u op reis gaat naar Papoea-Nieuw-Guinea loopt u kans om besmet te raken met malaria. Het is daarom van belang dat u voorzorgsmaatregelen neemt om niet besmet te raken met malaria in Papoea-Nieuw-Guinea. Tot op heden is er nog geen vaccinatie tegen malaria beschikbaar, maar u kunt wel gebruikmaken van malariapillen.

Voorzorgsmaatregelen tegen malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

U kunt besmet raken met malaria door een muggenbeet. Het is daarom heel belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Dit doet u door een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen: draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. Malariamuggen zijn vooral ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtenduren actief. Vergeet daarom niet om ’s nachts onder een muskietennet te slapen om muggenbeten te voorkomen.

Malaria in overige landen

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Papoea-Nieuw-Guinea? Kies dan een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor het land te raadplegen.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies