Malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Malaria in Papoea-Nieuw-Guinea

Malaria komt in Papoea-Nieuw-Guinea het gehele jaar voor. Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Dan loopt u in het gehele land risico op besmetting met malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Papoea-Nieuw-Guinea? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Papoea-Nieuw-Guinea?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. ​In Papoea-Nieuw-Guinea < 2000 meter hoogte is een hoog risico op malaria. Hiervoor wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe).

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt er een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Papoea-Nieuw-Guinea loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Papoea-Nieuw-Guinea. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Papoea-Nieuw-Guinea of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken