Vaccinatieadvies Sao Tome en Principe

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Sao Tome en Principe

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Sao Tome en Principe voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Sao Tome en Principe inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Sao Tome en Principe. Hieronder leest u welke vaccinaties Sao Tome en Principe vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Sao Tome en Principe te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Sao Tome en Principe?
 

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Sao Tome en Principe wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Sao Tome en Principe komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Sao Tome en Principe reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht

Bovendien hebben alle reizigers naar Sao Tome en Principe een cholera not indicated verklaring (of kortweg cholerastempel) nodig. 

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie en CNI-verklaring voor Sao Tome en Principe worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Sao Tome en Principe?

Er worden voor Sao Tome en Principe vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Sao Tome en Principe. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Sao Tome en Principe wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Sao Tome en Principe:
 

Gaat u langer dan drie maanden naar Sao Tome en Principe? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Sao Tome en Principe ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Sao Tome en Principe?

In Sao Tome en Principe komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren voor Sao Tome en Principe dan ook het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Sao Tome en Principe.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Sao Tome en Principe?

In Sao Tome en Principe dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In dit land komen ook ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) voor. Er is voor deze ziekte nog geen vaccinatie beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis.
  • In Sao Tome en Principe komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.

Heb ik voor omringende landen van Sao Tome en Principe extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Sao Tome en Principe ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Sao Tome en Principe.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Sao Tome en Principe onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies