Malaria in Zimbabwe

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Zimbabwe

Malaria komt in heel Zimbabwe gedurende het hele jaar voor. Het risico hierop wisselt per gebied en soms per seizoen.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Zimbabwe? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Zimbabwe?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. In Zimbabwe variëert het risico per gebied, en soms ook per seizoen:

– In de Zambesivallei inclusief Victoria Falls is gedurende het hele jaar een hoog risico op malaria en wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe).
– Overal boven de 1200m, waaronder Harare en Bulawayo, is gedurende het gehele jaar een laag risico op malaria en is veelal muggenwering afdoende. De enige groep mensen die hier malariapillen nodig heeft zijn mensen zonder milt.
– In de resterende gebieden lager gelegen dan 1200 meter geldt vanaf november tot en met juni een hoog risico op malaria (profylaxe aangeraden), en van juli tot en met oktober een laag risico op malaria (veelal enkel muggenwering afdoende).

Samen met de arts van Thuisvaccinatie wordt er naar de reisroute gekeken en een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Naast het gebruik van malariapillen, is het zeer belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Zimbabweloopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Zimbabwe. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Zimbabwe of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Namibië of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Botswana

Malaria- en vaccinatieadvies Zambia

Malaria- en vaccinatieadvies Zuid-Afrika

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken