Malaria in Zuid-Afrika

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Zuid-Afrika

Malaria komt alleen in het oosten van Zuid-Afrika voor. Het malariaseizoen in Zuid-Afrika duurt hier van september tot en met mei. Reist u in deze periode naar dit land? Dan loopt u risico op malaria in de volgende gebieden: oostelijk laagland van de provincie Mpumalanga (incl. Krugerpark), het noordoostelijk laagland van Limpopo Northern Province en Kwazulu Natal (incl. Tembe- en Ndumu).

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Zuid-Afrika? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Zuid-Afrika?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. ​In bovengenoemde risicogebieden is er vanaf september tot en met mei een hoog risico op malaria en wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe). Buiten dit seizoen, dus van juni t/m augustus hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria dan klein is.
In de volgende gebieden is gedurende het hele jaar het risico op malaria klein: het noordoostelijk deel tot de Tugela rivier, noordwesten tot Swartwater en in HluhluweImfolozipark.

Samen met de arts van Thuisvaccinatie wordt er naar de reisroute gekeken en een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Naast het eventueel gebruik van malariapillen, is het ook zeer belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Zuid-Afrika loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Zuid-Afrika. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Zuid-Afrika of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Zuid-Afrika of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Botswana

Malaria- en vaccinatieadvies Lesotho

Malaria- en vaccinatieadvies Mozambique

Malaria- en vaccinatieadvies Namibië

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken