Vaccinatieadvies Afghanistan

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsBuiktyfusMazelenHepatitis BTBCRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Afghanistan

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Afghanistan voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Afghanistan vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Afghanistan. Hieronder leest u welke vaccinaties Afghanistan vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Afghanistan te halen.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Afghanistan?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Afghanistan wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar Afghanistan reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Afghanistan, worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Afghanistan?

Er worden voor Afghanistan vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Afghanistan. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Afghanistan wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Afghanistan:

Verblijft u langer dan twee weken in Afghanistan? Dan raadt Thuisvaccinatie.nl ook deze aanvullende vaccinatie aan: 

Gaat u langer dan drie maanden naar Afghanistan? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Afghanistan ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Afghanistan?

Malaria komt van mei tot november voor in Afghanistan in gebieden beneden de 2.500 meter. Malaria is een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Verblijft u in een malariagebied in Afghanistan, dan adviseren wij soms het gebruik van malariapillen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips: 

 • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
 • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
 • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
 • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop
   

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Afghanistan?

In Afghanistan dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

 • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
 • In Afghanistan komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
   

Heb ik voor omringende landen van Afghanistan extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Afghanistan ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Afghanistan.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Afghanistan onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Vaccinaties Sjarjah

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Sjarjah voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Sjarjah vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Sjarjah. Hieronder leest u welke vaccinaties Sjarjah vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Sjarjah te halen.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:
 

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Sjarjah?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Sjarjah. Wel worden er een aantal belangrijke inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Sjarjah?

Er worden voor Sjarjah vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Sjarjah. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Sjarjah wilt verblijven.
 

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Sjarjah:
 

Gaat u langer dan drie maanden naar Sjarjah? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Sjarjah ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Sjarjah?

Nee. De muggen in Sjarjah verspreiden geen malaria. Muggenbeten in Sjarjah zijn hoogstens vervelend maar verder ongevaarlijk. Wilt u tijdens uw verblijf in Sjarjah toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

 • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.
   

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Sjarjah?

In Sjarjah dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

 • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
 • In Sjarjah komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
   

Heb ik voor omringende landen van Sjarjah extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Sjarjah ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Sjarjah.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Sjarjah onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.