Malaria in Bhutan

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Bhutan

Malaria komt in een groot deel van Bhutan voor.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Bhutan? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Bhutan?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand:
– In het zuiden van Bhutan < 1700 m is er het hele jaar een middelmatig risico op deze ziekte en wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.
– In het westen, het midden en het oosten komt malaria alleen seizoensgebonden voor (districten: Ha, Lhuentse, Monggar, Punakha, Trashigang, Trongsa, Tsirang, Yangtse en Wangdue). Het malariaseizoen duurt in deze gebieden van mei tot en met september, dan is er een middelmatig risico op malaria en wordt ook een noodbehandeling geadviseerd.
– De volgende gebieden zijn malariavrij: Bumthang, Gasa, Paro en Thimphu.

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt deze malariamedicatie eventueel voorgeschreven. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Het is altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Bhutan loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Bhutan. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Bhutan of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Bhutan of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Bangladesh

Malaria- en vaccinatieadvies China

Malaria- en vaccinatieadvies India

Malaria- en vaccinatieadvies Myanmar

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken