Infectieziekten

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Infectieziekten Costa Rica

Als u naar Costa Rica reist, kunt u besmet raken met verschillende infectieziekten. Gelukkig zijn de meeste ziekten te voorkomen als u zich laat vaccineren. Is er (nog) geen vaccin beschikbaar, dan kunt u zelf maatregelen treffen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina leest u welke infectieziekten voorkomen in Costa Rica. Voor vragen of een gericht advies kunt u contact met ons opnemen.

Difterie, Tetanus en Polio in Costa Rica

Helaas komt difterie nog steeds voor in Costa Rica. Deze infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. In vuil en aarde zitten de bacteriën die u kunnen besmetten met tetanus. De bacteriën kunnen uw lichaam binnendringen als u een klein wondje heeft. Polio kan overgedragen worden door ontlasting aan of in handen, eten en drinkwater. Voorkom dat u besmet raakt en laat uw inenten met de DTP-vaccinatie.

Hepatitis A in Costa Rica

Iedereen die naar Costa Rica reist kan besmet raken met Hepatitis A, ook wel Geelzucht genoemd. Geelzucht is een zeer besmettelijke leverontsteking. De infectieziekte is te herkennen aan symptomen zoals koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Ook kan uw huid en ooglid geel kleuren. U raakt geïnfecteerd met geelzucht door besmet voedsel of drinkwater. Laat u daarom altijd inenten met de Hepatitis A vaccinatie.

Persoonsgebonden vaccinatieadvies Costa Rica

Naast bovenstaande infectieziekten kan het noodzakelijk zijn dat u andere inentingen nodig heeft. Denk hierbij aan vaccinaties tegen Hepatitis B of Rabiës. Dit hangt af van uw gezondheid en reisduur.

Hoewel er in Costa Rica geen Gele Koorts voorkomt, is een Gele Koorts vaccinatie wel verplicht als u reist vanuit een land waar de infectieziekte wel voorkomt.

Malaria en Reizigersdiarree zijn infectieziekten die voorkomen in Costa Rica, maar waar u zich (nog) niet tegen kunt laten inenten. U kunt wel maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Lees er alles over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.