Infectieziekten

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Infectieziekten Egypte

Tegen de meeste infectieziekten die in Egypte voorkomen, kunt u zich laten inenten. Is er (nog) geen vaccinatie beschikbaar, dan kunt u diverse maatregelen treffen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina vindt u een beknopt overzicht van de infectieziekten die in Egypte voorkomen.

Difterie, Tetanus en Polio in Egypte

Hoewel difterie niet meer voorkomt in Westerse landen, is dat in Egypte wel het geval. De infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. De bacteriën die u kunnen infecteren met tetanus leven in vuil en aarde. Als u een klein wondje heeft, loopt u al risico om besmet te raken. Polio, ook wel kinderverlamming genoemd, kunt u krijgen via met ontlasting besmette handen. Maar ook eten of drinken dat in aanraking is geweest met ontlasting kan u besmetten. Met de DTP vaccinatie die bestaat uit één prik kunt u zich tien jaar lang beschermen tegen deze drie infectieziekten indien u als kind de basisserie heeft ontvangen.

Hepatitis A in Egypte

In de meeste landen komt geelzucht voor, oftewel Hepatitis A. Zo ook in Egypte. Besmetting gebeurt door besmet voedsel of drinkwater. De meestvoorkomende symtomen van Hepatitis A zijn hoofd- en buikpijn, koorts en diarree. Hepatitis A wordt geelzucht genoemd, omdat uw huid en oogleden geel kunnen kleuren. Hepatitis A is een uiterst besmettelijke ontsteking van de lever. Als u zich laat inenten met de Hepatitis A vaccinatie bent u 1 jaar beschermd. Laat u zich na een half jaar nogmaals vaccineren, dan is de beschermingsduur van de vaccinatie 30 jaar.

Persoonsgebonden inentingen Egypte

Naast de vaccinaties DTP, BMR en Hepatitis A kan het zijn dat u zich moet laten inenten tegen  Hepatitis B of Rabiës. Dit is onder andere afhankelijk van uw verblijf, maar ook uw gezondheid speelt hierin een rol.

In Egypte zelf komt geen Gele Koorts voor. Wel bent u verplicht zich te vaccineren tegen Gele Koorts als u vanuit een Gele Koorts gebied reist naar Egypte. Lees meer over de Gele Koorts vaccinatie.

Tegen Schistosomiasis of Reizigersdiarree kunt u zich niet laten inenten. Natuurlijk kunt u het risico op deze infectieziekten tijdens uw verblijf in Egypte wel verkleinen. Lees er alles over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.