Vaccinatieadvies Guinee-Bissau

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Guinee-Bissau

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Guinee-Bissau voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Guinee-Bissau inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Guinee-Bissau. Hieronder leest u welke vaccinaties Guinee-Bissau vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Guinee-Bissau te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Guinee-Bissau?

Hieronder ziet u de verplichte vaccinaties Guinee-Bissau:  

Naast de verplichte vaccinatie voor Guinee-Bissau worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Guinee-Bissau?

Er worden voor Guinee-Bissau vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Guinee-Bissau. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Guinee-Bissau wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Guinee-Bissau:
 

Gaat u langer dan drie maanden naar Guinee-Bissau? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Guinee-Bissau ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt alleen geadviseerd als u langer dan zes weken in Guinee-Bissau verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. Bovendien wordt de meningitis vaccinatie geadviseerd bij een verblijf van zes maanden of langer in Guinee-Bissau.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Guinee-Bissau?

In Guinee-Bissau komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren voor Guinee-Bissau dan ook het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Guinee-Bissau.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

 • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
 • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
 • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
 • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop
   

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Guinee-Bissau?

In Guinee-Bissau dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

 • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
 • In dit land komen ook ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) voor. Er is voor deze ziekte nog geen vaccinatie beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis.
 • In Guinee-Bissau komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
   

Heb ik voor omringende landen van Guinee-Bissau extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Guinee-Bissau ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Guinee-Bissau.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Guinee-Bissau onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies