Jemen

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Jemen

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Jemen voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Jemen vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Jemen. Hieronder leest u welke vaccinaties Jemen vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Jemen te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Jemen?

Vanuit de WHO, World Health Organisation, geldt een poliovaccinatie-verplichting indien u langer dan vier weken in Jemen verblijft. Dit is vanwege een uitbraak van polio in dit land. De DTP vaccinatie dient tussen de 1 en 12 maanden vóór het verlaten van het land toegediend te zijn. Met andere woorden, deze vaccinatie dient binnen het afgelopen jaar toegediend te zijn. Let ook op de vaccinatie van uw kinderen. De meeste kinderen zijn voldoende beschermd tegen polio vanuit het Rijksvaccinatieprogramma, maar voldoen soms niet aan de eisen die vanuit het land wordt gesteld.

Naast de in sommige gevallen verplichte poliovaccinatie, worden er nog een aantal inentingen voor Jemen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Jemen?

Er worden voor Jemen vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Jemen. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Jemen wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Jemen:

Gaat u langer dan drie maanden naar Jemen? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Jemen ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Jemen?

In bepaalde gebieden van Jemen komt malaria voor; bekijk ons malariaoverzicht van Jemen voor meer informatie. Indien nodig kan onze arts kan u adviseren welke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Jemen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Jemen?

In Jemen dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Jemen komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • In Jemen komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer