Malaria in Maleisië

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Maleisië

Malaria komt op diverse plaatsen in Maleisië gedurende het hele jaar voor. Reist u naar Maleisië? Dan loopt u met name in het binnenland van Sarawak en Saba (Borneo) risico op besmetting met malaria. In het diepe binnenland van Maleisië is een laag risico op malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Maleisië? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Maleisië?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand:
– In het binnenland van Sarawak en Saba (Borneo) is een middelmatig risico op malaria en wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.
– In het diepe binnenland van (het schiereiland) Maleisië is een laag risico op malaria en hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)
– Langs de kustgebieden van zowel het schiereiland Maleisië en Borneo komt geen malaria voor.

Het is belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Maleisië loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Maleisië. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Maleisië of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Maleisië of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Brunei

Malaria- en vaccinatieadvies Indonesië

Malaria- en vaccinatieadvies Papoea-Nieuw-Guinea

Malaria- en vaccinatieadvies Singapore

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken