Malaria in Namibie

In Namibie komt malaria voor

Malaria in Namibie

 

Malaria komt in het uiterste noorden van Namibië gedurende het hele jaar voor. Op andere plaatsen in Namibië komt malaria seizoensgebonden (van november tot en met juni) voor. Reist u naar Namibië? Dan loopt u met name in de noordelijke provincies van het land en in het grensgebied met Angola risico op besmetting met malaria. Bescherm uzelf tegen malaria Namibië!

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Namibië? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.


Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Namibië?

Tegen malaria is nog geen vaccininatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen besmetting met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Dit risico wordt weer bepaald door uw verblijfsduur en de gebieden die u in het land bezoekt.

Voor het uiterste noorden van Namibië worden in veel gevallen malariapillen geadviseerd. Voor de seizoensgebonden malariagebieden in het land, kunt u van november tot en met juni malariapillen nodig hebben. Reist u buiten het malariaseizoen naar deze gebieden? Dan is de kans groot dat u alleen mugwerende maatregelen hoeft te nemen.

Voor Namibië kunt u de malariapillen MalaroneLariam of Doxycycline nodig hebben. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt hieruit een keuze gemaakt. De uiteindelijke keuze voor de te gebruiken malariaprofylaxe hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:
 

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Namibië loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Namibië. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Namibië of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:
 

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Namibië of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Angola

Malaria- en vaccinatieadvies Botswana

Malaria- en vaccinatieadvies Zambia

Malaria- en vaccinatieadvies Zuid-Afrika

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies