Vaccinatieadvies Nigeria

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCMeningitisRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Nigeria

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Nigeria voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Nigeria inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Nigeria. Hieronder leest u welke vaccinaties Nigeria vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Nigeria te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Nigeria?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Nigeria wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Nigeria komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Nigeria reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht

Bovendien hebben alle reizigers naar Nigeria een cholera not indicated verklaring (of kortweg cholerastempel) nodig. 

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie en CNI-verklaring voor Nigeria worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Nigeria?

Er worden voor Nigeria vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Nigeria. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Nigeria wilt verblijven.
 

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Nigeria:
 

Gaat u langer dan drie maanden naar Nigeria? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Nigeria ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt alleen geadviseerd als u langer dan zes weken in Nigeria verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. Bovendien wordt de meningitis vaccinatie geadviseerd bij een verblijf van zes maanden of langer in Nigeria.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Nigeria?

In Nigeria komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wilt u meer informatie? Bekijk dan ons malariaoverzicht voor Nigeria. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Nigeria.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Nigeria?

In Nigeria dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In dit land komen ook ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) en dengue (knokkelkoorts) voor. Er zijn voor deze ziektes nog geen vaccinaties beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis en dengue.
  • In Nigeria komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
     

Heb ik voor omringende landen van Nigeria extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Nigeria ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Nigeria.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Nigeria onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies