Malaria in Senegal

In Senegal komt malaria voor

Malaria in Senegal

Bent u van plan om een (door)reis naar Senegal te maken? Zorg dan dat u goed voorbereid op reis gaat en lees meer over vaccinaties en malaria in Senegal.
 

Loopt u risico op malaria in Senegal?

In Senegal komt malaria voor, wat betekent dat u zich goed moet voorbereiden wanneer u hier op reis gaat. Het is van belang dat u muggensteken voorkomt, zodat u niet besmet raakt met malaria. U kunt hiervoor de volgende tips opvolgen:

  • Slaap ’s nachts onder een muskietennet. De muggen die malaria overbrengen zijn voor ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend actief.
  • Gebruik mugwerende middelen met DEET en draag bedekkende kleding
  • Bezoek direct een arts indien u koorts na of tijdens uw verblijf in een malariagebied krijgt.

Naast bovenstaande voorzorgsmaatregelen raadt Thuisvaccinatie.nl u aan om malariapillen in te nemen. Deze malariapillen zorgen ervoor dat het langer duurt voordat er gevaarlijke complicaties optreden en geven u meer tijd om een medische behandeling te starten. Het is noodzakelijk dat u zowel tijdens als na uw reis naar Senegal de malariapillen trouw inneemt.
 

Overige vaccinaties voor Senegal

Wij adviseren vaccinaties voor Senegal tegen een aantal reizigersziekten. Zo raden wij altijd aan, ongeacht de duur van uw reis, om een DTP vaccinatie en Hepatitis A vaccinatie te nemen wanneer u op reis gaat naar Senegal. Daarnaast worden er ook een aantal aanvullende vaccinaties aanbevolen.
 

Andere bestemming dan Senegal?

Hier vindt u per land informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen onder andere malaria en andere infectieziekten. Voor een persoonlijk advies kunt u direct een afspraak maken met een van onze artsen.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies