Malaria in Thailand

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Thailand

Malaria komt op diverse plaatsen in Thailand het hele jaar voor. Reist u naar Thailand? Dan loopt u in de grensgebieden met Birma, Cambodja, Laos en Maleisië risico op besmetting met malaria (paars op de kaart). De gebieden rondom Bangkok zijn malariavrij.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Thailand? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Thailand?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. In Thailand varieert het risico op malaria per gebied:

– Voor de volgende gebieden wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen: de grensgebieden in de noordelijke helft van het land, inclusief de ‘Gouden Driehoek’ en de grensgebieden van de zuidelijke helft van het land, inclusief de kust en Khao Sok Nationaal Park .
– Op de meeste eilanden; waaronder Ko Chang, Ko Mak, Ko Phangan, Ko Phi Phi en Ko Tao, is het risico op malaria laag en hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig.
– In de volgende gebieden komt géén malaria voor: centrale gebied in noordelijke helft van het land en de volgende steden/eilanden: Bangkok, Chantaburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Pattaya, Ko Phuket en Ko Samui.

Het is altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Thailand loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Thailand. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Thailand of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Thailand of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Birma

Malaria- en vaccinatieadvies Cambodja

Malaria- en vaccinatieadvies China

Malaria- en vaccinatieadvies Laos

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken