Vaccinatieadvies Benin

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCMeningitisRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Benin

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Benin voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Benin inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Benin. Hieronder leest u welke vaccinaties Benin vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Benin te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Benin?

Hieronder ziet u de verplichte vaccinaties Benin:
 

Bovendien hebben alle reizigers naar Benin een cholera not indicated verklaring (of kortweg cholerastempel) nodig. 

Naast de verplichte vaccinatie en verklaring voor Benin worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Benin?

Er worden voor Benin vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Benin. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Benin wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Benin:

Gaat u langer dan drie maanden naar Benin? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Benin ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt alleen geadviseerd als u langer dan zes weken in Benin verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. Bovendien wordt de meningitis vaccinatie geadviseerd bij een verblijf van zes maanden of langer in Benin.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Benin?

In Benin komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Verblijft u in een malariagebied in Benin? Dan adviseren wij vaak het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Benin.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Benin?

In Benin dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • Ook komen ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) en dengue (knokkelkoorts) voor in Benin. Voor deze ziektes zijn nog geen vaccinaties beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis en dengue.
  • In Benin komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
     

Heb ik voor omringende landen van Benin extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Benin ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Benin.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Benin onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies