Infectieziekten Brazilië

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Infectieziekten Brazilië

In Brazilië komen diverse infectieziekten voor. Tegen de meeste infectieziekten kunt u zich laten vaccineren, maar er zijn ook infectieziekten waar (nog) geen vaccinatie voor bestaat. Wel kunt u zelf allerlei voorzorgsmaatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina bieden wij u een beknopt overzicht van alle voorkomende infectieziekten in Brazilië. Voor een persoonlijk en gericht vaccinatieadvies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Difterie, Tetanus en Polio in Brazilië

Difterie is een infectieziekte die wordt overgedragen door hoesten en die helaas nog steeds voorkomt in Brazilië. In Westerse landen komt difterie bijna niet meer voor. tetanus wordt overgedragen door bacteriën die in aarde en vuil zitten. U kunt deze infectieziekte al oplopen als u slechts een klein wondje heeft. polio kunt u krijgen via met ontlasting besmette handen, eten of drinkwater. Alle drie de infectieziekten kunnen eenvoudig voorkomen worden, als u zich laat vaccineren met de DTP-vaccinatie. Deze vaccinatie bestaat uit slechts één injectie en beschermt u tien jaar lang tegen besmetting.

Gele Koorts in Brazilië

Gele Koorts wordt overgedragen door muggen. De infectieziekte heeft vaak een ernstig verloop: maar liefst veertig procent van de mensen die besmet raakt, overlijdt aan Gele Koorts. Gelukkig kunt u zich tegen Gele Koorts laten vaccineren. Daarnaast kunt u zelf muggenwerende maatregelen treffen.

Hepatitis A in Brazilië

Hepatitis A wordt ook wel geelzucht genoemd. U kunt deze infectieziekte oplopen in Brazilië door besmet voedsel of drinkwater. Als u besmet bent met Hepatitis A krijgt u vaak eerst klachten zoals koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Ook uw huid en ooglid kunnen geel kleuren. Hepatitis A is een leverontsteking die zeer besmettelijk is! Als u zich laat vaccineren met de Hepatitis A vaccinatie bent u in eerste instantie een jaar beschermd tegen besmetting. Krijgt u vervolgens binnen een jaar een herhaalprik, dan bent u maar liefst 30 jaar lang beschermd.

Persoonlijk vaccinatieadvies Brazilië

Voor uw reis naar Brazilië kunt u ook inentingen nodig hebben tegen Hepatitis B en Rabiës. Of u zich daartegen moet vaccineren, hangt af van een aantal zaken. Denk hierbij aan uw persoonlijke gezondheid, maar ook bijvoorbeeld uw reisduur en de accommodatie waar u verblijft. De arts van Thuisvaccinatie.nl kan u hier goed over informeren. MalariaSchistosomiasis en Reizigersdiarree zijn infectieziekten die ook voorkomen in Brazilië, maar waartegen u zich niet kunt laten inenten. Wel kunt u diverse maatregelen treffen om besmetting te voorkomen. Lees er alles over op onze pagina Gezondheidstips voor op reis.

 

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.