Vaccinatieadvies China

Vaccinaties China

Reis naar China geboekt? Check!
Koffers gepakt? Check!
Vaccinaties voor China geregeld? Check?

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt wanneer u een reis boekt naar een prachtig land als China. Toch is het goed om te checken of inentingen voor China nodig zijn voordat u in het vliegtuig stapt. Zo beschermt u uzelf tegen diverse infectieziekten die in China voorkomen.

Of u inentingen nodig heeft voor China, is onder andere afhankelijk van uw vaccinatiehistorie, gezondheid, verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw verblijfsaccommodatie. Ontdek hier het algemene vaccinatieadvies voor China!

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Verplichte vaccinaties voor China

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u China wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar China reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Aanbevolen vaccinaties voor China

Wanneer u op reis gaat naar China, raden wij u altijd de volgende vaccinaties aan:

* U loopt risico op tekenencefalitis als u in de periode april t/m november gaat wandelen of kamperen in de natuur van de grensgebieden met Kazachstan en Rusland. 

Gaat u langer dan drie maanden naar China? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl ook deze aanvullende vaccinaties voor China:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Malaria in China

Nee. De muggen in China verspreiden geen malaria.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in China?

In China dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd vaak voor en is vooral heel vervelend.
  • In China komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In China komen hiv en aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen.


Heb ik voor omringende landen van China extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar China ook omliggende landen? Het kan zijn dat u aanvullende vaccinaties hiervoor nodig heeft:

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Ga goed voorbereid én beschermd op reis. Lees voor vertrek onze handige tips en bekijk onze reisartikelen om u te beschermen tegen infectieziekten. Maak vandaag nog een afspraak voor een persoonlijke vaccinatieadvies voor uw benodigde inentingen voor China!

Daarom kiest u voor Thuisvaccinatie.nl:

Laat de benodigde vaccinaties door een erkende arts zetten, gewoon bij u thuis. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl!

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies