Vaccinatieadvies Egypte

Infectieziekten Egypte

Tegen de meeste infectieziekten die in Egypte voorkomen, kunt u zich laten inenten. Is er (nog) geen vaccinatie beschikbaar, dan kunt u diverse maatregelen treffen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina vindt u een beknopt overzicht van de infectieziekten die in Egypte voorkomen.

Difterie, Tetanus en Polio in Egypte

Hoewel difterie niet meer voorkomt in Westerse landen, is dat in Egypte wel het geval. De infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. De bacteriën die u kunnen infecteren met tetanus leven in vuil en aarde. Als u een klein wondje heeft, loopt u al risico om besmet te raken. Polio, ook wel kinderverlamming genoemd, kunt u krijgen via met ontlasting besmette handen. Maar ook eten of drinken dat in aanraking is geweest met ontlasting kan u besmetten. Met de DTP vaccinatie die bestaat uit één prik kunt u zich ttien jaar lang beschermen tegen deze drie infectieziekten.

Hepatitis A in Egypte

In de meeste landen komt geelzucht voor, oftewel Hepatitis A. Zo ook in Egypte. Besmetting gebeurt door besmet voedsel of drinkwater. De meestvoorkomende symtomen van Hepatitis A zijn hoofd- en buikpijn, koorts en diarree. Hepatitis A wordt geelzucht genoemd, omdat uw huid en oogleden geel kunnen kleuren. Hepatitis A is een uiterst besmettelijke ontsteking van de lever. Als u zich laat inenten met de Hepatitis A vaccinatie bent u 1 jaar beschermd. Laat u zich binnen 1 jaar nogmaals vaccineren, dan is de beschermingsduur van de vaccinatie 25 jaar.

Persoonsgebonden inentingen Egypte

Naast de vaccinaties DTP en Hepatitis A kan het zijn dat u zich moet laten inenten tegen Buiktyfus, Hepatitis B of Rabiës. Dit is onder andere afhankelijk van uw verblijf, maar ook uw gezondheid speelt hierin een rol.

In Egypte zelf komt geen Gele Koorts voor. Wel bent u verplicht zich te vaccineren tegen Gele Koorts als u vanuit een Gele Koorts gebied reist naar Egypte. Lees meer over de Gele Koorts vaccinatie.

Tegen Schistosomiasis of Reizigersdiarree kunt u zich niet laten inenten. Natuurlijk kunt u het risico op deze infectieziekten tijdens uw verblijf in Egypte wel verkleinen. Lees er alles over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies