Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie Gambia

Wist u dat?

Taal Gambia

Engels is de officiële taal in Gambia.

Tijdsverschil Gambia

In de zomertijd is het twee uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Gambia valuta

In Gambia betaalt u met de Gambiaanse dalasi. De waarde ten opzichte van de Euro verschilt per dag. Houd de wisselkoers goed in de gaten.

Beste reistijd Gambia

De beste reistijd om naar Gambia te gaan, is van de maanden november tot en met april. Deze maanden zijn droog en lekker warm.

Voltage Gambia

In Gambia is het voltage 230 volt. Thuisvaccinatie.nl raadt u dan ook aan om een reisstekker mee te nemen als u naar Gambia reist.

Fooien Gambia

Fooien zijn in Gambia meer dan welkom en gebruikelijk. Wordt u goed geholpen of bent u tevreden over de geleverde service? Geef dan een fooi

Reisadvies Gambia

Voordat u naar Gambia reist, raden wij u aan om het reisadvies van de Rijksoverheid te lezen. Zo weet u waar u op moet letten als u in Gambia bent.

Gambia: eten en drinken

De meeste Gambiaanse gerechten worden met de volgende ingrediënten bereid: pinda’s, rijst, couscous, kip en vis. Als u gaat eten in een restaurant waar weinig toeristen komen, dan is het aan te raden om droog brood bij het eten te nemen. Dit omdat de gerechten gemaakt worden met een olie waar uw ingewanden niet aan gewend zijn. Drink geen water uit de kraan, maar koop flessen water. Lees hier meer tips om voedselinfectie te voorkomen.

Kledingvoorschriften Gambia

Het klimaat in Gambia is subtropisch. Katoenen kleding komt dan goed van pas. Draag bedekkende kleding om muggenbeten te voorkomen. In Gambia komt namelijk Malaria en Dengue voor.

Gambia gewoonten

Gambia is een Islamitisch land. Houd hier vooral rekening mee als u een bezoek aan een moskee wilt brengen. Draag dan bedekkende kleding. Vrouwen in Gambia dragen geen hoofddoeken. Wilt u iemand fotograferen? Vraag altijd vooraf om toestemming. Houd rekening met de linker-rechterhand-regel. Onhygiënische handelingen worden met de linkerhand gedaan. Geef daarom nooit iemand uw linkerhand en geef ook geen voorwerp aan met deze hand. Dit is beledigend

Gambia visum en reisdocumenten

Reist u naar Gambia? Dan heeft u een paspoort nodig. Bij terugkomst in Nederland moet deze nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Er moet ook minimaal één lege visumpagina in uw paspoort zijn. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort nodig en mogen niet alleen bijgeschreven zijn in uw paspoort. Als u niet langer dan 90 dagen in Gambia verblijft, heeft u geen visum nodig. U moet wel bewijs kunnen aantonen van een retourvlucht of een volgende bestemming.

Nationale feestdagen Gambia

Op 18 februari viert men in Gambia Onafhankelijkheidsdag. 22 juli is het de Dag van de Revolutie. Heilige Maria-dag valt op 15 augustus.

Internet Gambia

Ook in Gambia vindt u internetcafés. In sommige hotels is het ook mogelijk om te internetten.

Bellen vanuit Gambia

Wilt u vanuit Gambia bellen naar Nederland? Het netwerk is over het algemeen goed. Het is duur om vanaf uw hotelkamer te bellen. U kunt beter een telefoonkaart kopen en deze plaatsen in uw mobiele telefoon. Beschikt u in Gambia over internet? Dan kunt u Skypen met het thuisfront.

Wetgeving

Alcohol mag gekocht en gedronken worden vanaf 18 jaar. Het is verboden om te roken in openbare gelegenheden. Homoseksualiteit is niet toegestaan.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.