Infectieziekten Indonesië

In Indonesië komen verschillende infectieziekten voor. De meeste infectieziekten zijn te voorkomen door u te laten vaccineren. Er zijn enkele infectieziekten waar u zich (nog) niet tegen kan laten inenten. U kunt wel voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op op besmetting te verkleinen. Op deze pagina leest u meer over de infectieziekten die u kunt oplopen in Indonesië .

Polio, tetanus, difterie in Indonesië

In Westerse landen komt difterie niet meer voor, maar in Indonesië wel. Via hoesten kunt u besmet raken met deze infectieziekte. In vuil en aarde zitten de bacteriën die tetanus veroorzaken. Zij dringen het lichaam binnen via een wondje. Polio krijgt u door slechte hygiëne. Het wordt overgedragen via ontlasting van besmette personen. Deze drie infectieziekten kunt u simpel voorkomen door u te laten vaccineren met de DTP vaccinatie. U krijgt één prik en bent hierdoor 10 jaar lang beschermd.

Hepatitis A in Indonesië

Een andere naam voor Hepatitis A is geelzucht. Bij besmetting met de infectieziekte kleuren de huid en de oogleden geel. Deze verkleuring ontstaat door de leverontsteking die overigens zeer besmettelijk is. U kunt Hepatitis A krijgen door het eten of drinken van besmet voedsel en drinkwater in Indonesië. De eerste symptomen van de infectieziekte zijn: koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Als u zich laat inenten met de Hepatitis A vaccinatie, dan bent u één jaar beschermd. Laat u zich binnen één jaar nogmaals prikken, dan bent u 25 jaar lang beschermd.

Persoonsgebonden vaccinatieadvies Indonesië

De ene reiziger loopt meer risico op infectieziekten dan de ander. Zo kan het zijn dat u inentingen nodig heeft tegen Buiktyfus, Hepatitis B, TBC, Rabiës of Japanse Encefalitis. Dit hangt af van uw gezondheid, de accommodatie waar u verblijft, de reisduur en de geplande activiteiten. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren door een arts van Thuisvaccinatie.nl. Reist u vanuit een Gele Koorts gebied naar Indonesië? Dan bent u verplicht om u tegen Gele Koorts te laten vaccineren.

Tegen Dengue, Schistosomiasis, Malaria en Reizigersdiarree kunt u zich niet laten inenten. U kunt wel maatregelen treffen om besmetting in Indonesië te voorkomen. Lees hier meer over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies