Vaccinatieadvies Tanzania

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCMeningitisRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Tanzania

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Tanzania voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Tanzania inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Tanzania. Hieronder leest u welke vaccinaties Tanzania vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Tanzania te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke inentingen zijn verplicht voor Tanzania?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Tanzania wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Tanzania komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Tanzania reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht, maar zeker aan te bevelen.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Tanzania worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Tanzania?

Er worden voor Tanzania vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Tanzania. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Tanzania wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Tanzania:

Gaat u langer dan drie maanden naar Tanzania? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Tanzania ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt geadviseerd als u langer dan zes maanden in Tanzania verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Tanzania?

In heel Tanzania beneden de 1800 meter hoogte komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren dan ook het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Tanzania.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Tanzania?

In Tanzania dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Tanzania komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • U kunt last krijgen van hoogteziekte wanneer u naar een hooggebergte in Tanzania (Kilimanjaro) reist. Lees meer over hoogteziekte.
  • In Tanzania komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.


Heb ik voor omringende landen van Tanzania extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Tanzania ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Tanzania.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Tanzania onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies