Malaria in Vietnam

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Vietnam

Malaria komt op diverse plaatsen in Vietnam gedurende het hele jaar voor. Reist u naar Vietnam? Dan loopt u risico op het zuidelijke eiland Phu Quoc en het gehele grensgebied met de buurlanden van Vietnam. Met name het grensgebied met Cambodja is risicogebied. Aan de kust is er geen risico op malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Vietnam? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Vietnam?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. In Vietnam varieert het risico op malaria per gebied:
– In de volgende gebieden is een middelmatig risico op malaria en wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen: de grensgebieden met Cambodja en Phu Quoc.
– In de volgende gebieden komt géén malaria voor en zijn malariapillen niet nodig: stedelijke gebieden (zoals Da Nang, Haiphong, Hanoi, Ho Chi Minh City), Mekong Delta, de delta van de Rode Rivier en de kustgebieden ten noorden van Nha Trang.
– In de overige gebieden in het noordoosten en het zuiden van het land is het risico op malaria laag en hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig. (De enige groep mensen die hier malariapillen nodig heeft zijn mensen zonder milt.)

Het is altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Vietnam loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Vietnam. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Vietnam of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Vietnam of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Cambodja

Malaria- en vaccinatieadvies China

Malaria- en vaccinatieadvies Laos

Malaria- en vaccinatieadvies Thailand

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken