Vaccinatieadvies Filippijnen

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Filipijnen

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in de Filipijnen voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Filipijnen vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in de Filipijnen. Hieronder leest u welke vaccinaties de Filipijnen vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Filipijnen te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Filipijnen?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u de Filipijnen wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar de Filipijnen reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor de Filipijnen worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor de Filipijnen?

Er worden voor de Filipijnen vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in de Filipijnen. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in de Filipijnen wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Filipijnen:

Gaat u langer dan drie maanden naar de Filipijnen? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor de Filipijnen ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in de Filipijnen?

In bepaalde gebieden van de Filipijnen komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Bekijk ons malariaoverzicht van de Filipijnen voor meer informatie. Verblijft u in een malariagebied in de Filipijnen, dan adviseren wij het gebruik van malariapillen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in de Filipijnen?

In Ethiopië dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In dit land komen ook ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) en dengue (knokkelkoorts) voor. Er zijn voor deze ziektes nog geen vaccinaties beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis en dengue.
  • In de Filipijnen komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.

Heb ik voor omringende landen van de Filipijnen extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar de Filipijnen ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van de Filipijnen.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in de Filipijnen onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies