Infectieziekten

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Infectieziekten India

Tijdens uw verblijf in het prachtige India kunt u helaas besmet raken met infectieziekten. De meeste infectieziekten kunnen eenvoudig voorkomen worden met vaccinaties. Toch zijn er ook een aantal infectieziekten waar (nog) geen vaccin voor bestaat. U kunt zelf wel maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina leest u welke infectieziekten er voorkomen in India.

Polio, tetanus, difterie in India

Komt u in contact met besmette ontlasting? Via handen, eten of drinkwater? Dan loopt u risico op poliodifterie wordt overgedragen door hoesten. In Westerse landen komt difterie al jaren niet meer voor, maar in India nog wel. Tetanus is een infectieziekte die wereldwijd voorkomt. De bacteriën leven in vuil en in aarde. Via een wondje dringt de bacterie het lichaam binnen. U kunt polio, tetanus en difterie voorkomen met de DTP vaccinatie. U krijgt slechts één prik indien u als kind de basisserie heeft ontvangen.

Hepatitis A in India

Geelzucht, oftewel Hepatitis A, komt in India voor. Dit is een infectieziekte die u kunt krijgen door besmet eten en drinkwater. De klachten van Hepatitis A zijn onder andere koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Ook kan uw huid of ooglid geel kleuren. Geelzucht is een zeer besmettelijke ontsteking van de lever. Laat u vaccineren en u bent een jaar beschermd tegen Hepatitis A. Als u zich na een half jaar nogmaals laat inenten, dan bent u 30 jaar beschermd.

Persoonsgebonden vaccinatieadvies India

Het kan zijn dat u nog andere vaccinaties nodig heeft als u naar India vertrekt. Bijvoorbeeld tegen BuiktyfusHepatitis BTBC of Rabiës. Dit is afhankelijk van onder andere uw gezondheid, maar ook de verblijfsduur en geplande activiteiten in India.

Als u vanuit een Gele Koorts gebied naar India reist, dan is de Gele Koorts vaccinatie verplicht.

In India loopt u ook het risico op besmetting met Malaria  en Reizigersdiarree. U kunt zich hier niet stegen laten inenten. Wat u wel kunt doen, is maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Lees er meer over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.