Infectieziekten

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Infectieziekten Cambodja

Als u naar Cambodja reist, kunt u besmet raken met verschillende infectieziekten. Tegen sommige ziekten kunt u zich vaccineren, maar er zijn ook infectieziekten waar (nog) geen vaccin voor is. Gelukkig kunt u wel maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Hieronder vindt u een overzicht van de infectieziekten die in Cambodja voorkomen.

Difterie, Tetanus en Polio in Cambodja

In Cambodja komt, in tegenstelling tot Westerse landen, nog steeds difterie voor. De infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. Tetanus is een infectieziekte die u kunt krijgen door bacteriën die in aarde en vuil zitten. Ook al heeft u slechts een klein wondje: u kunt besmet raken. Polio wordt overgedragen door met ontlasting besmette handen, eten of water. De DTP-vaccinatie bestaat uit één injectie indien u als kind de basisserie heeft ontvangen (bijna iedereen die geboren is na 1950).

 

Hepatitis A in Cambodja

Geelzucht. Zo wordt Hepatitis A ook wel genoemd. De (zeer besmettelijke!) leverziekte wordt overgedragen door besmet voedsel en water. De eerste symptomen van Hepatitis A zijn vaak koorts, diarree, buik- en hoofdpijn. Daarnaast kunnen de huid en oogleden geel kleuren. De Hepatitis A vaccinatie beschermt u een jaar tegen besmetting. Kiest u na de eerste inenting na een half jaar voor een herhaalvaccinatie, dan bent u 30 jaar beschermd.

Gele Koorts in Cambodja

In Cambodja zelf komt geen Gele Koorts voor. Maar reist u vanuit een land naar Cambodja waar wel Gele Koorts voorkomt, dan is de Gele Koorts vaccinatie verplicht.

Persoonlijk vaccinatieadvies Cambodja

Als u naar Cambodja reist, kunt u ook ingeënt moeten worden tegen BuiktyfusHepatitis BTBCRabiës en Japanse Encefalitis. Dit hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan uw gezondheid, reisduur en de accommodaties waar u verblijft. Als u een persoonlijk vaccinatieadvies aanvraagt, weet u precies welke inentingen u nodig heeft.
Ook MalariaSchistosomiasis en Reizigersdiarree zijn infectieziekten die u kunt oplopen in Cambodja. Helaas is hier (nog) geen vaccin voor beschikbaar. Om besmetting te voorkomen, kunt u wel diverse maatregelen treffen. De arts van Thuisvaccinatie adviseert u hier graag over.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.