Vaccinatieadvies Indonesië

Inentingen en vaccinaties voor Indonesië

De indrukwekkende natuur en cultuur op Java, de parelwitte stranden van Bali of de tropische regenwouden van Sumatra... Welk deel van Indonesië u ook bezoekt, inentingen of vaccinaties horen bij een goede voorbereiding.

In Indonesië komen verschillende infectieziekten voor die niet alleen uw vakantie kunnen bederven, maar ook uw gezondheid kunnen beïnvloeden. Ga daarom altijd goed beschermd op reis!

Welke vaccinaties voor Indonesië nodig zijn, hangt af van uw gezondheid, de verblijfsduur, de gebieden en accommodaties die u bezoekt. Ontdek welke vaccinaties Indonesië verplicht stelt en welke inentingen wij adviseren.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Verplichte vaccinaties voor Indonesië

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als u in de 10 dagen voordat u naar Indonesië reist een gele koorts land heeft bezocht. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland of via Europa of Azië naar Indonesië reist is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Aanbevolen inentingen voor Indonesië

Voor Indonesië adviseren wij een aantal vaccinaties, ongeacht de duur van uw verblijf. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Indonesië wilt verblijven.

Wij adviseren voor Indonesië vaccinaties tegen de volgende infectieziekten:

Aanbevolen vaccinaties als u langer in Indonesië blijft

Gaat u langer dan drie maanden naar Indonesië? Dan adviseren wij naast bovenstaande inentingen voor Indonesië ook deze vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Bijvoorbeeld als u verblijft bij de lokale bevolking. Onze arts neemt dit mee in uw persoonlijke vaccinatieadvies.

Loop ik risico op malaria in Indonesië?

Helaas overlijden nog steeds toeristen aan malaria – een infectieziekte die bijna overal in Indonesië voorkomt. Alleen als u naar Bali reist, hoeft u zich geen zorgen te maken om malaria. Bekijk ons actuele malariaoverzicht Indonesië voor meer informatie.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Met de volgende tips kunt u muggenbeten voorkomen:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk – in ieder geval binnen 24 uur – een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Indonesië?

In Indonesië dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt eigenlijk overal voor. Deze reizigersziekte is vooral vervelend. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Indonesië komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Indonesië komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.


Heb ik voor buurlanden van Indonesië extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Indonesië ook omliggende landen als Australië en Maleisië? Dan is het mogelijk dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Indonesië.

Thuis inenten voor uw reis naar Indonesië

De zekerheid dat u de juiste reisvaccinaties krijgt, maar dan met extra gemak. De artsen van Thuisvaccinatie.nl geven een persoonlijk vaccinatieadvies en geven de vaccinaties voor Indonesië gewoon bij u thuis. Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Indonesië onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies