Infectieziekten

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Infectieziekten Indonesië

In Indonesië komen verschillende infectieziekten voor. De meeste infectieziekten zijn te voorkomen door u te laten vaccineren. Er zijn enkele infectieziekten waar u zich (nog) niet tegen kan laten inenten. U kunt wel voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op op besmetting te verkleinen. Op deze pagina leest u meer over de infectieziekten die u kunt oplopen in Indonesië.

Polio, tetanus, difterie in Indonesië

In Westerse landen komt difterie niet meer voor, maar in Indonesië wel. Via hoesten kunt u besmet raken met deze infectieziekte. In vuil en aarde zitten de bacteriën die tetanus veroorzaken. Zij dringen het lichaam binnen via een wondje. Polio krijgt u door slechte hygiëne. Het wordt overgedragen via ontlasting van besmette personen. Deze drie infectieziekten kunt u simpel voorkomen door u te laten vaccineren met de DTP vaccinatie. Iedereen geboren na 1950 heeft hiervan een basisserie (aangeboden) gehad vanuit de overheid. Na een doorlopen basisserie krijgt u één prik en bent hierdoor 10 jaar lang beschermd.

Hepatitis A in Indonesië

Een andere naam voor Hepatitis A is geelzucht. Bij besmetting met de infectieziekte kleuren de huid en de oogleden geel. Deze verkleuring ontstaat door de leverontsteking die overigens zeer besmettelijk is. U kunt Hepatitis A krijgen door het eten of drinken van besmet voedsel en drinkwater in Indonesië. De eerste symptomen van de infectieziekte zijn: koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Als u zich laat inenten met de Hepatitis A vaccinatie, dan bent u één jaar beschermd. Laat u zich na een half jaar nogmaals prikken, dan bent u 30 jaar lang beschermd.

Persoonsgebonden vaccinatieadvies Indonesië

De ene reiziger loopt meer risico op infectieziekten dan de ander. Zo kan het zijn dat u inentingen nodig heeft tegen BuiktyfusHepatitis BTBCRabiës of Japanse Encefalitis. Dit hangt af van uw gezondheid, de accommodatie waar u verblijft, de reisduur en de geplande activiteiten. Laat u daarom altijd persoonlijk adviseren door een arts van Thuisvaccinatie.nl. Reist u vanuit een Gele Koorts gebied naar Indonesië? Dan bent u verplicht om u tegen Gele Koorts te laten vaccineren.

Tegen SchistosomiasisMalaria en Reizigersdiarree kunt u zich niet laten inenten. U kunt wel maatregelen treffen om besmetting in Indonesië te voorkomen. Lees hier meer over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.