Infectieziekten

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Infectieziekten Thailand

In Thailand komen verschillende infectieziekten voor. Tegen de meeste ziekten kunt u zich laten vaccineren. Ook kunt u tijdens uw verblijf in Thailand maatregelen treffen om een infectie te voorkomen. Lees er meer over op de pagina gezondheidtips voor uw reis. Op deze pagina geven wij u een overzicht van de infectieziekten die in Thailand voorkomen.

Difterie in Thailand

In Westerse landen komt difterie bijna niet meer voor. Helaas is dat in Thailand wel het geval. Difterie wordt overgedragen door hoesten. U kunt de infectieziekte herkennen aan symptomen zoals koorts, keelpijn en hangerigheid. De DTP-vaccinatie beschermt u tegen difterie.

Tetanus in Thailand

Tetanus kunt u overal ter wereld oplopen en dus ook in Thailand. Tetanus zit in bacteriën die in aarde en vuil zitten. U kunt de bacterie oplopen als u een klein wondje heeft. De symptomen van tetanus zijn stijfheid rond het geïnfecteerde wondje en spierkrampen. Zonder behandeling kan tetanus leiden tot de dood. Als u zich laat vaccineren met de DTP-vaccinatie, bent u beschermd tegen tetanus. Krijgt u tijdens uw verblijf in Thailand een wondje? Dan hoeft u geen tetanusprik meer als u gevaccineerd bent.

Polio in Thailand

Ook polio komt in Thailand voor. U kunt de infectieziekte oplopen via handen, eten en drinkwater dat besmet is met ontlasting. De eerste symptomen van polio treden na 1 tot 2 weken op. U krijgt dan last van hoofdpijn, vermoeidheid, een stijve nek en rug en spierpijn. Ook polio kan in ernstige gevallen leiden tot de dood. De DTP-vaccinatie die u voor difterie en tetanus krijgt voor uw reis naar Thailand, beschermt u ook tegen polio.

Hepatitis A in Thailand

In Thailand loopt u risico om besmet te raken met Hepatitis A, ook wel geelzucht genoemd. Hepatitis A is een zeer besmettelijke leverontsteking die u kunt oplopen door het eten van besmet voedsel of het drinken van vervuild water. Er zijn verschillende symptomen die kunnen duiden op Hepatitis A. Voorbeelden zijn: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, weinig eetlust, misselijkheid, pijn in de bovenbuik en diarree. Ook kunnen uw huid en uw ooglid geel kleuren. De Hepatitis A vaccinatie beschermt u in eerste instantie één jaar tegen besmetting. Krijgt u daarna een herhaalvaccinatie, dan bent u gedurende 30 jaar beschermd tegen Hepatitis A.

Persoonlijk vaccinatieadvies Thailand

Naast bovengenoemde infectieziekten komen ook Hepatitis BTBCRabiësJapanse Encefalitis en Mazelen voor in Thailand. Of u zich voor deze infectieziekten dient te vaccineren, hangt af van uw verblijfsduur, accommodatie, de activiteiten die u wilt ondernemen en uw persoonlijke gezondheid. Tegen de infectieziekten malariaschistosomiasis en reizigersdiarree kunt u zich niet tegen vaccineren. U kunt wel allerlei maatregelen treffen om besmetting in Thailand te voorkomen. Thuisvaccinatie adviseert u hier graag over.

Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties