Infectieziekten

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Infectieziekten Thailand

In Thailand komen verschillende infectieziekten voor. Tegen de meeste ziekten kunt u zich laten vaccineren. Ook kunt u tijdens uw verblijf in Thailand maatregelen treffen om een infectie te voorkomen. Lees er meer over op de pagina gezondheidtips voor uw reis. Op deze pagina geven wij u een overzicht van de infectieziekten die in Thailand voorkomen.

Difterie in Thailand

In Westerse landen komt difterie bijna niet meer voor. Helaas is dat in Thailand wel het geval. Difterie wordt overgedragen door hoesten. U kunt de infectieziekte herkennen aan symptomen zoals koorts, keelpijn en hangerigheid. De DTP-vaccinatie beschermt u tegen difterie.

Tetanus in Thailand

Tetanus kunt u overal ter wereld oplopen en dus ook in Thailand. Tetanus zit in bacteriën die in aarde en vuil zitten. U kunt de bacterie oplopen als u een klein wondje heeft. De symptomen van tetanus zijn stijfheid rond het geïnfecteerde wondje en spierkrampen. Zonder behandeling kan tetanus leiden tot de dood. Als u zich laat vaccineren met de DTP-vaccinatie, bent u beschermd tegen tetanus. Krijgt u tijdens uw verblijf in Thailand een wondje? Dan hoeft u geen tetanusprik meer als u gevaccineerd bent.

Polio in Thailand

Ook polio komt in Thailand voor. U kunt de infectieziekte oplopen via handen, eten en drinkwater dat besmet is met ontlasting. De eerste symptomen van polio treden na 1 tot 2 weken op. U krijgt dan last van hoofdpijn, vermoeidheid, een stijve nek en rug en spierpijn. Ook polio kan in ernstige gevallen leiden tot de dood. De DTP-vaccinatie die u voor difterie en tetanus krijgt voor uw reis naar Thailand, beschermt u ook tegen polio.

Hepatitis A in Thailand

In Thailand loopt u risico om besmet te raken met Hepatitis A, ook wel geelzucht genoemd. Hepatitis A is een zeer besmettelijke leverontsteking die u kunt oplopen door het eten van besmet voedsel of het drinken van vervuild water. Er zijn verschillende symptomen die kunnen duiden op Hepatitis A. Voorbeelden zijn: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, weinig eetlust, misselijkheid, pijn in de bovenbuik en diarree. Ook kunnen uw huid en uw ooglid geel kleuren. De Hepatitis A vaccinatie beschermt u in eerste instantie één jaar tegen besmetting. Krijgt u daarna een herhaalvaccinatie, dan bent u gedurende 30 jaar beschermd tegen Hepatitis A.

Persoonlijk vaccinatieadvies Thailand

Naast bovengenoemde infectieziekten komen ook Hepatitis BTBCRabiësJapanse Encefalitis en Mazelen voor in Thailand. Of u zich voor deze infectieziekten dient te vaccineren, hangt af van uw verblijfsduur, accommodatie, de activiteiten die u wilt ondernemen en uw persoonlijke gezondheid. Tegen de infectieziekten malariaschistosomiasis en reizigersdiarree kunt u zich niet tegen vaccineren. U kunt wel allerlei maatregelen treffen om besmetting in Thailand te voorkomen. Thuisvaccinatie adviseert u hier graag over.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.